Byrådet

Rosa Lykke Yde er SF’s eneste mandat i Randers Byråd, formand for Socialudvalget og medlem økonomiudvalget.

SF Randers er et pragmatisk venstrefløjsparti. Vi søger hele tiden indflydelse, fordi det kun er muligt at trække den førte politik i vores retning gennem samarbejde. Og vores pil peger mod velfærd og grøn omstilling.

Det er baggrunden for, at SF har været en del af budgetforliget de sidste to år. Her har vi kæmpet om at undgå så mange ukloge besparelser som muligt. Vi har hele tiden fokus på velfærden og den grønne omstilling. Vi vil en ny og mere rød/grøn retning for hele Randers Kommune. Læs mere i vores kommunalpolitiske program, så ved du også hvilke konkrete politiske tiltag, vi kæmper for i den næste periode, hvor Rosa håber at få følgeskab af endnu en SF’er!

SF står udenfor et blåt budgetforlig

Over midnat stod det klart. SF kunne ikke være med i budgetforliget.

Retningen er ganske enkelt helt forkert. Igen skal de mindste og de mest sårbare holde for, med store besparelser, der vil ramme deres hverdag.

Brud på den lokale aftale om minimumsnormeringer blev afgørende.

Aftalens indhold medfører aftalebrud, da forligspartierne vælger at spare 4 millioner årligt på minimumsnormeringerne og nu også vil tælle ledelse med i normeringerne.

Byrådsmedlem Rosa Lykke Yde udtaler: ”I SF Randers overholder vi altid en aftale, og her er det børnene der står for skud for aftalebruddet. Det hverken kan eller vil vi være med til. Børnene og aftalen om minimumsnormeringerne er en hjertesag for SF både lokalt og nationalt. ”

Vi ønskede at frede specialskolen fra de massive besparelser.

Formand for SF-Randers Signe Danebod siger “Vi taler her om de allermest sårbare børn i kommunen hvis skole allerede er blevet kraftigt besparet”.

Rosa Lykke Yde fortsætter ”Eleverne og forældrene på Randers specialskole fortjener at der nu kom ro på skolen. Ved de sidste 3 års budgetforhandlinger er det lykkedes os, at skadesbegrænse ved at kræve de planlagte besparelser fjernet på specialskolen, men det skaber massiv utryghed at der udestår en kæmpe besparelse på skolen, som de ikke kan tåle. Derfor ville vi frede skolen fra de varslede besparelser. Det ville socialdemokratiet og resten af partierne i det blå forlig ikke være med til”. 

 

Ældreområdet kan godt slibe knivene for nu skal der skæres dybt.

Ældreboliger med kald nedlægges, klippekortordning udfases, priserne på ældremad, pensionistkortet og dagkørsel stiger og ekstra bevillingen huset Nyvang frafalder.

Det vil betyde at medarbejderne skal løbe endnu hurtigere, at de ældre bliver ramt hårdt på pengepungen og måske mest bekymrende af alt, at Huset Nyvang igen står underfinansieret tilbage.

Vi kan ikke deltage i et budget der i den grad forringer ældreplejen. Vores helt store bekymring er Huset Nyvang, det kan vise sig at være direkte uansvarligt, ikke forsat at sikre en ordentlig normering der”. Siger Rosa Lykke Yde  

I SF tager vi gerne ansvar for kommunens økonomi, men når retning er helt forkert, aftaler brydes og børn og ældre er dem der skal holde for, så bliver det uden vores stemme.